Fria diskussioner
Lite basic info. På detta forum behöver du registrera dig för att kunna skriva/debattera. Det enda du behöver fylla i är ditt nickname och lösenord (som du väljer själv) samt epostadress. För att se underforum under de olika kategorierna, klicka på kategorin. För eventuella frågor, skriv under "Fria diskussioner forum".

Good luck...

Join the forum, it's quick and easy

Fria diskussioner
Lite basic info. På detta forum behöver du registrera dig för att kunna skriva/debattera. Det enda du behöver fylla i är ditt nickname och lösenord (som du väljer själv) samt epostadress. För att se underforum under de olika kategorierna, klicka på kategorin. För eventuella frågor, skriv under "Fria diskussioner forum".

Good luck...

Aktuell tid och datum: ons feb 28, 2024 3:46 am

Årtionden


 • Årtionden

  Ämnen
  Inlägg
  Senaste inlägget
 • 50-talet


  Diskussionsforumet för gamla "veteraner" uppväxta på 50-talet.
  0 Ämnen
  0 Inlägg

 • 60-talet


  Är du en gammal övervintrad hippie? Växte du upp under den sexuella revolutionens och den personliga frihetens 60-tal? Eller var du en "vanlig skötsam" som anpassade dig efter föräldrarna och såg möjligheterna med att hoppa på olika lärlingsutbildningar för att senare bli något? Eller kanske var du rentav en på den tiden förhatlig akademiker? Dela med dig av dina minnen!
  0 Ämnen
  0 Inlägg

 • 70-talet


  På 70-talet var välfärden i Sverige på topp. Vi hade det hur bra som helst och därför suddade man ut gränserna mellan rik och fattig. En bolagsdirektör kunde sitta och partaja med en A-lagare och den som gick på socialbidrag kunde få en massa extra bidrag till möbler eller vadhelst han behövde. Det var hur enkelt som helst att få jobb. Det var bara att gå och ställa sig på fabriksgolvet och börja arbeta med full lön. Det var annat än alla dessa "arbetsmarknadsåtgärder" som de unga tvingas gå på idag. Nog måste du väl ha ljuva minnen från detta härliga decennium? Om inte annat så musiken.
  0 Ämnen
  0 Inlägg

 • 80-talet


  På 80-talet var det slut med alla flummerier. Nu skulle man helt plötsligt tänka på sin hälsa och börja jogga, på 80-talet såg de s.k. yuppiesarna dagens ljus och förebilden var Wall Street-direktören med kostym och attacheväska.Och hur många minns inte det anskrämliga modet? Snow-joggings med kardborreband och stentvättade jeans med färgat tyg på sidorna? Musiken, som man då inte tyckte var så mycket att hänga i gran, har idag fått kultstatus, bl.a. Alphavilles "Forever young", Laura Branigans "Self Control" och gamla hårdrockband som Wasp och Europe säljer som aldrig förr. 80-talshårdrocken har t.o.m. blivit den gängse mallen för dagens HR-band. Pudelfrisyren och hockeyfrillan ät två fenomen som man heller inte glömmer...
  0 Ämnen
  0 Inlägg

 • 90-talet


  På 90-talet skulle bli återigen bli flummiga. Band som Nirvana och Pearl Jam lade grunden för den nya musikstilen "grunge". Nu var det inne att klä sig i flanellskjorta och trasiga jeans. På 90-talet kom även technon och den extrema metalgenren Black Metal fick ett uppsving iom ett antal händelser i vårt nära grannland Norge.Hemdatorn började nu bli var mans egendom, efter att innan endast ha varit något som tekniknördar, spelnördar och programmerare sysslade med. Mobiltelefonen var så dyr i början att endast de lite rikare hade råd med den men den kom snart också att bli var mans egendom allteftersom priserna sänktes och tekniken utvecklades.Man kan mycket väl indela mänsklighetens historia i två delar - Före 90-talet och efter. Före 90-talet kunde man umgås med varandra utan en massa tekniska hjälpmedel. Idag umgås man istället över datorn eller mobilen, via chatt, msn, sms osv. Borta är hifi-stereon med lösa delar som tog stor plats, idag lyssnar man på musik i små löjliga MP3-spelare med små snäckor som man petar in i öronen.Själv vill jag tillbaks till tiden innan 90-talet, innan tekniken hade tagit över våra liv helt, men man kan inte motarbeta utvecklingen...det är bara att knyta näven i fickan och accpetera.
  1 Ämnen
  1 Inlägg
  Varför blev grun...
  fre dec 01, 2023 2:48 pm
  Admin Läs senaste inlägget
 • Recently shared images


 • Nya inläggNya inlägg
 • Inga nya inläggInga nya inlägg
 • Forumet är låstForumet är låst